Ekonomi

Başkan Yünkül: “Kamu görevlisine ıslah devlete yük değil güç olacak”

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, “Kamu görevlilerine yapılacak ek iyileştirmeler devlete ‘yük’ değil ‘güç’ oluşturacak” dedi.

TÜİK’in açıkladığı Kasım ayı enflasyonu yüzde 2,88’e göre Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 14,05, yıllık enflasyon ise yüzde 84,39 oldu. Kasım ayı itibarıyla enflasyon farkı yüzde 6,59 oldu. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, “Fiyatlar genel seviyesindeki artışın çalışma ve sosyal hayata ilişkin olumlu düzenlemeleri gölgelememesi, koordinasyon içinde fiyat istikrarına yönelik çalışmalarla enflasyon rakamlarının tek haneli rakamlara düşürülmesi gerekiyor” dedi. yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme alanlarında atılan adımlar.Enflasyon bir tehdit olarak en çok sabit gelirlilerin düşmanıdır.Yükün en büyük kısmını taşıyan sabit gelirliler ‘korku’dan kurtulursa enflasyon’, çalışma hayatında yapılan iyileştirmelere bir yenisi daha eklenecek. Nitekim 6. tur toplu sözleşmede elde ettiğimiz kazanımlar sonucunda çalışma hayatında ve kamu görevlilerinde çok değerli adımlar atıldı. Bunların başında ‘sözleşmeli kadro’ ve bazı eksikliklere rağmen ‘ek gösterge’ çalışması geliyor.”

424 binin üzerinde sözleşmeli personel istihdamı ve 5,3 milyon kamu görevlisinin yer aldığı ek gösterge yönetmeliği ile önemli adımlar atıldığını belirten Yünkül, “Sorunları gören ve çözüm üreten devletimizin gereğini yapacağına inanıyoruz. 2022 yılında ‘kayıpları telafi edecek ek iyileştirme’ ile enflasyon sorununa da çözüm üretilmelidir. 2018 yılında atılan olumlu adımlara bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’nin Yüzyılını taçlandıracak, Türkiye’yi canlandıracak bir ‘ek iyileştirme’ yapılmalı, ve sabit gelirlileri rahatlatır.

Türkiye’nin yıllardır hasretini çektiği 2023 Hedefinde, devletin hizmet sunumunda asıl süje olan kamu görevlilerimizin unutulmayacağına inanıyoruz. Kamu görevlilerimize yapılacak ilave iyileştirmelerin devletimize ‘yük’ değil, güç yaratacağının bilinmesini istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu