Ekonomi

Bitcoin’de hızlı yükseliş: ABD finans devleri kripto para birimlerini desteklemeye devam ediyor

Investing.com – bitcoin, dün ABD işlem saatlerinde hızlı bir artış kaydederek 29.000 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Geçtiğimiz haftadan itibaren başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasaları, klasik finans şirketlerinin artan ilgisiyle yeniden toparlanma sürecine girdi. BlackRock’ınSpot Bitcoin ETF uygulamasıyla başlayan olumlu hava dün arttı. SadakatDoğrudan yola da başvurabileceği söylentisiyle devam etti.

Kripto para birimlerindeki yükselişi tetikleyeceğine inanılan son gelişme ise şu şekilde: Sadakat YatırımlarıCitadel Securities ve Charles Schwab gibi dev ABD finans şirketleri tarafından desteklenen yeni kripto para borsası EDX.

Dün işlemlere başlayan EDX borsası Bitcoin ve Ethereum Ticarete ağırlık vererek pazara hızlı bir giriş yaptı. EDX, kripto para borsalarının son günlerde yaşadığı sıkıntıları finans devlerinin desteğini arkasına alarak aşmayı hedefleyen yaklaşımıyla şu anda Bitcoin ve Ethereum’un yanında yer alıyor. LitecoinVe Bitcoin Nakit ticaretle başladı. EDX Markets’in de önümüzdeki dönemlerde bir takas odası oluşturarak yatırımcıların merkezi karşı taraf ile işlem yapmasına olanak sağlaması bekleniyor.

Düzenleyici baskıya rağmen finans devleri güçlenmeye devam ediyor

Piyasa katılımcıları ise son günlerde ABD’deki düzenleyici baskıya rağmen klasik finans devlerinin desteklediği bir kripto borsasının faaliyete geçmesini son derece olumlu bir gelişme olarak yorumladı. Bu gelişmeye ek olarak, Deutsche Bank’ın dijital varlık saklama lisansı başvurusu da piyasada memnuniyetle karşılanan bir başka gelişme oldu.

Son olumlu haberin ardından ilk olarak 26.000 dolar seviyesinde takviye bulan Bitcoin, dün %5’in üzerinde bir sıçrama yaparak günü 28.300 dolardan kapattı. Asya işlem saatlerinde alımların devam etmesiyle BTC, günün ilk saatlerinde Mayıs ayının ilk haftasının fiyat seviyesine dönerek 29.000 doları test etti.

Bitcoin Cash en hızlı yükselen altcoin oldu

Pazarın geri kalanında olumlu fiyatlandırma kendisi için konuşur. Ethereum, son 24 saatte %5 artışla 1.800 dolar bandına geri döndü. İlk 10’da %8 artışla 0,27 ABD dolarına yükseldi kardan en çok yükselen kripto para oldu. Ancak ilk 100 içinde en çok talep gören altcoin, EDX Markets tarafından listelenen altcoin. Bitcoin Nakit yılında oldu. BCH, son 24 saatte %25 artışla 133 dolara kadar yükseldi. Litecoin de EDX’in listelenmesiyle birlikte %10’a yakın artışla 83 dolar bandına yükseldi.

Öte yandan Bitcoin’deki hızlı yükseliş, son 24 saatte yaklaşık 150 milyon dolarlık vadeli işlem tasfiyesine neden oldu. Tasfiye edilen pozisyonların çoğu satış durumlarından oluşuyordu.

Powell’ın konuşması yakından takip edilecek

Kripto para piyasaları, geçtiğimiz haftalarda Wall Street’ten güçlendirilmiş bir toparlanma gördü. saniyeBununla birlikte başlayan olumsuz görünümün, kripto para piyasalarını da etkilediği düşünülen bir diğer gelişme olarak, BeslediÖnder Jerome PowellKongre’de yapacağı konuşma yakından takip edilecek.

Bazı piyasa katılımcıları, yatırımcıları Powell’ın geçen hafta para politikası konusundaki konuşmalarındaki şahin tavrına karşı dikkatli olmaya çağırıyor.

Author: Günay Caymaz

meram-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu