Haber

BM’den çarpıcı ‘İsrail’ itirafı! Bunu durdurmak için daha ne gerekecek?

‘Oyunu ona göre kurdular’ dedi ve açıkladı: Harika bir hazırlık var! İşte ABD ve İsrail’in sinsi planı…

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths, Gazze’deki gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tüm yoğun çabalara rağmen bölgeye yapılan yardımlar ancak “damlayan”Griffiths’ten alıntı: “Dünya, insanlığın bir kısmının temel haklarını güvence altına almakta başarısız oluyor.”İfadesini kullandı.

Griffiths, savaşın kurallarının açık olduğunu belirterek, “Siviller nerede olursa olsun korunmalı ve hayatta kalmaları için temel ihtiyaçları karşılanmalıdır.”diye vurguladı.

“GAZZE’DE GÜVENLİ OLMASI GEREKEN YERLERDE BİLE YOĞUN BOBBARDİAN DEVAM EDİYOR”

BM İnsani İşler Uyum Ofisi’nin yetkisinin çok net olduğunu kaydeden Griffiths, şunları kaydetti: “insanlık, tarafsızlık ve bağımsızlık”İlkeleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi sivillere yardım sağladıklarının altını çizdi.

Griffith’ler, “Çatışmanın 20’nci gününde Gazze’de durum kötüleşiyor. Gazze’de güvenli olması gereken yerlerde dahi yoğun bombardıman devam ediyor.”açıklamayı yaptı.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ulaştı. “Aksa Tufanı”adı altında kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 309’u asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk, bin 709’u kadın ve 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 105 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışma bölgelerinde çoğunluğu İsrail bombardımanı nedeniyle 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 45 Hizbullah üyesi, İslami Cihad Hareketi’nden 6 kişi, Hamas’tan 3 kişi, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de hayatını kaybetti. Aralarında 1 gazetecinin de bulunduğu kişi hayatını kaybetti. siviller hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu