Ekonomi

Cleveland Fed Başkanı gelecekteki faiz indirimlerine açık

Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester Salı günü yaptığı açıklamada, enflasyonun gevşeme işaretleri göstermeye devam etmesi halinde faiz indirimi olasılığına açık olduğunu söyledi ancak bu tür politika ayarlamaları için belirli bir zaman çizelgesi taahhüdünde bulunmadı. Columbus’taki Ohio Bankacılar Birliği’nde konuşan Mester, para politikasının artık ekonomik risklere tepki verme konusunda iyi bir konumda olduğunu ve güçlü işgücü piyasası ve harcama bilgilerinin Federal Rezerv’in enflasyon eğilimlerini değerlendirirken nominal fon oranını mevcut seviyesinde tutmasına olanak sağladığını vurguladı. .

Mester, ABD ekonomisinin beklendiği gibi ilerlemesi halinde Fed yetkililerinin enflasyonist baskıların hafiflediğine dair güven kazanabileceğini ve bunun da faiz oranlarında kademeli bir indirimi haklı çıkarabileceğini söyledi. Ancak faiz indirimine ilişkin herhangi bir kararın ekonominin durumuna bağlı olacağını ve şu anda faiz indirimine yönelik acil bir durumun bulunmadığını vurguladı. Mevcut bahis hala yıl içinde üç faiz indirimi olasılığını içeriyor.

Mester konuşmasında enflasyonun Fed’in yüzde 2 hedefine düşmemesi halinde politikanın yakın vadede değişmeyebileceği uyarısında da bulundu. Mester, son dönemde enflasyondaki düşüşün kısmen tedarik zinciri sorunlarının hafiflemesinden kaynaklandığını ve bu durumun gelecekte devam etmeyebileceğini belirtti.

Mester’in bu sözleri, yetkililerin faiz oranı hedefini %5,25 ile %5,5 arasında sabit tuttuğu geçen haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının ardından yaptığı ilk kamuoyu açıklamasıydı. Bu toplantıda enflasyonda ılımlı bir ılımlılaşmanın yaşandığı ve bu durumun faiz oranlarının düşürülmesine yönelik potansiyel bir yola işaret ettiği kabul edildi. Ancak, Federal Reserve Başkanı Jerome Powell’ın müteakip basın toplantısı, Mart ayında faiz indirimi beklentilerini azaltmış gibi göründü; bu da piyasada satışların artmasına ve Federal Reserve’ün faiz oranlarındaki indiriminin zamanlamasının yeniden değerlendirilmesine yol açtı.

Bu yıl Federal Reserve’den emekli olacak olan Mester, fiyat baskılarının şu anda %2’lik enflasyon hedefiyle uyumlu olamayacak kadar yüksek olduğunu da kaydetti. Ancak artan verimliliğin bu durumu etkileyebileceğini belirtti. Her ne kadar Mester enflasyonun hedefine ulaşması için belirli bir zaman çerçevesi vermese de, uygun para politikasıyla enflasyonun kademeli olarak Federal Rezerv’in hedefine döneceğine dair umudunu koruyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-cumayeri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu