Ekonomi

Cumhurbaşkanı Kırbiç: ‘Petrol fiyatları aslında pahalı değil’

Başkan Kırbiç: “Petrol fiyatları aslında pahalı değil”

Trakya Birlik’in Edirne’deki Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, “Elbette piyasada petrol fiyatları çok konuşuluyor ama petrol fiyatları pahalı değil” dedi.

Türkiye’nin en büyük petrol üreticileri kooperatifi Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, son dönemde özellikle petrol fiyatlarına ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

“Aslında çok büyük bir miktar değil”

Trakya Birliği Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan Trakya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, “Doğal piyasada petrol fiyatları aslında çok konuşuluyor ama petrol fiyatları değerli değil. hem petrol üreticisi hem de çiftçi olarak bakıyoruz 1 buçuk 2 yıl önce petrol fiyatları vardı fiyatlar şimdiki seviyelerin üzerindeydi şu an fiyatlar önceki yıllara göre daha düşük ama şöyle bir taraf var bu da bizi üzüyor nedense petrol fiyatları hep televizyonda yerel görsel ve yazılı basında.bizim penceremizden baktığımızda bu çok büyük bir olay değil.bizim ülkemizde bir kişinin yıllık petrol tüketimi 12 litre yani bir kişinin aylık tüketimi 1 litre yağ demek bunu hesapladığımızda kişinin günlük 1 tl yağ gideri bile yok yani bu pencereden baktığınızda öyle değil çok yüksek ölçü ama bizim insanımız bunu izleyip böyle okuyunca güya çok değerliymiş gibi bir toplum oluşuyor. Bunun üretim düzeyi çiftçi için birçok zorluk barındırmaktadır. Öte yandan bu artışları işletme maliyetleri, üretim maliyetleri ve lojistik ile karşılamak oldukça zor. Ama dediğim gibi şu anda ülkemizde fiyatı düşen tek gıda ürünü ayçiçek yağı. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde doğal petrol fiyatlarının değerlenmesine ilişkin sorunlu bir tablo görünmüyor. Yani ülke ihtiyacının yüzde 30’unu, yüzde 40’ını da yurt dışından ithal etmek zorundayız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu