Haber

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Kasım’da Özbekistan’da yapılacak

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Devlet Liderleri Zirvesi’nin Kasım ayında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirileceği bildirildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, EİT Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Taşkent’te bulunan Teşkilat Genel Sekreteri Hüsrev Naziri’yi kabul etti.

Görüşmede Naziri, Mirziyoyev’i Özbekistan’ın teşkilattaki başarılı başkanlığından dolayı kutladı ve ticaret, ekonomi, tarım, enerji, turizm ve diğer alanlardaki önemli girişim ve faaliyetlerin EİT bünyesinde yapıcı iş birliğine güçlü bir ivme kazandırdığını kaydetti.

Görüşmede taraflar, bölgesel ilişkilerin daha da güçlendirilmesine ilişkin konuları ele alırken, Özbekistan’ın örgüte üye ülkelerle ticaretinin yüzde 70 oranında artmasından ve ülkedeki ortak girişim ve proje sayısının 2015 yılında artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Son yıllarda 5 kez.

Taraflar, Kasım ayında Taşkent’te gerçekleştirilecek olan EİT Devlet Başkanları Zirvesi’ne hazırlık sorunları ve zirve gündemine ilişkin konularda da görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede Naziri, ECO çerçevesinde çok taraflı işbirliğini genişletmek için Özbekistan ile yakın çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

1985 yılında kurulan Türkiye, Pakistan, İran, Afganistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın üye, KKTC’nin ise gözlemci üye olduğu EİT Devlet Liderleri Tepesi her iki yılda bir düzenleniyor. yıl.

sarayonu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu