Haber

Gareth Bale futbolu bıraktı mı? Gareth Bale futbolu neden bıraktı, sakatlandı mı? Gareth Bale hangi takımda?

Gareth Bale Futbolu neden bıraktı? Gareth Bale sakat mı? Gareth Bale futbolu neden bıraktı? Spor gündemin merak edilen konularının ortasına geliyor. Peki, Gareth Bale futbolu bıraktı mı? Gareth Bale futbolu neden bıraktı, sakatlandı mı? Gareth Bale hangi gruptadır? Detaylar burada…

GARETH BALE FUTBOLU ÇIKARDI MI? NEDEN FUTBOL SOL?

Son olarak MLS grubu Los Angeles FC’de forma giyen Gareth Bale, 33 yaşında futbolu bıraktı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bale, “Eski kulüplerimin hepsine teşekkür ederim. hayatımda yeni bir aşamaya geçme zamanı.” terimleri kullandı.

Tottenham ve Real Madrid’de oynadığı futbolla anılan 33 yaşındaki futbolcu Gareth Bale, yeşil sahalara veda ettiğini açıkladı.

İşte o Twitter yazısı:

“ESKİ KULÜPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”

Son olarak MLS takımının Los Angeles FC formasını giyen Galli yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eski kulüplerimin hepsine teşekkür ederim. Hayatımda yeni bir aşamaya geçme zamanı geldi.” sözlerini kullandı.

BALE’İN İSTATİSTİKLERİ

Dünyaca ünlü futbolcu Gareth Bale, kariyeri boyunca çıktığı 554 maçta 186 gol 139 asistlik performans sergiledi.

GARETH BALE KİMDİR?

Gareth Frank Bale (d. 16 Temmuz 1989, Cardiff), sağ kanatta görev yapan Galli millî futbolcudur. Los Angeles’ta MLS takımlarında oynuyor.

Kulüp Mesleği:

Southampton

16 yıl 275 günlükken, Southampton’daki ilk maçına 17 Nisan 2006’da çıktı ve (Theo Walcott’tan sonra) Southampton’da oynayan en genç ikinci oyuncu oldu. Southampton, Millwall’ı 2-0 yenerken o maç boyunca oynadı. 6 Ağustos 2006’da Bale, Derby County’ye karşı ilk golünü 1-1 serbest vuruşla attı. Maç 2-2 sona erdi.

2006-07 sezonunun ikinci maçında, St.Mary Stadyumu’nda Coventry City’ye karşı bir serbest vuruş daha kaydetti. Bale’in “serbest vuruş uzmanlığı” West Bromwich Albion’a attığı golle daha da arttı. 16 Aralık 2006’nın prestijiyle Bale, Sunderland, Hull ve Norwich City’ye karşı gol sayısını beşe çıkardı.

Aralık 2006’da Carwyn James Ödülü olarak bilinen BBC11 Galler Yılın Genç Sporcusu ödülünü kazandı. Daha sonra Tottenham’a transfer oldu. Burada 7 gol kaydetti ama daha çok Inter’e aldığı 4-3’lük mağlubiyetle dikkatleri üzerine çekti.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur’da 6 yıl oynadı. Sol kanat dışında sağ kanatta ve forvet arkasında da görev yaptı. Üstün başarısıyla herkesin dikkatini çeken Bale, 1 Eylül 2013’te Real Madrid’e 100 milyon euro bonservis bedeli ile transfer oldu ve Cristiano Ronaldo’nun en değerli futbolcusu ünvanını aldı. Transferi hem Tottenham hem de Real Madrid kulüplerinin resmi internet sitesinde duyuruldu.

Real Madrid

1 Eylül 2013’te Bale, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzaladı. Tottenham’a transfer bedeli olarak 100 milyon euro ödendi. Bale ilk açıklamasını yaptı: Benim için Real Madrid’de oynamak büyük bir düşüştü ve gerçekleşti. sözlerini kullandı.

14 Eylül 2013 tarihinde Real Madrid formasıyla ilk kez Villareal ile oynanan lig maçında forma giydi. Bu maçta ilk golünü attı. Ancak maç 2-2 berabere bitti.

17 Eylül 2013’te Real Madrid, ikinci yarıda Isco’nun yerine Galatasaray’a karşı oynadı ve ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid için forma giydi. 5 Kasım 2013’te Real Madrid adına ilk UEFA Şampiyonlar Ligi golünü Juventus’a karşı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında attı. Karşılaşma 2-2 berabere bitti. Bale, 2014 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında uzatmalarda bir gol atarak grubunun kupayı kazanmasına yardımcı oldu.

Tottenham Hotspur (kiralık)

19 Eylül 2020’de Bale, kiralık olarak Tottenham Hotspur’a döndü.

milli takım kariyeri

26 Mayıs 2021’de EURO 2020’den sonra milli takımdan ayrılacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu