Sağlık

Gazze’deki Şifa hastanesinin müdürü ameliyat olması gereken herkesin öldüğünü söyledi

Tıp merkezinin müdürü Pazar günü Al-Araby TV’ye yaptığı açıklamada, Gazze’deki El Şifa Hastanesi’ndeki ameliyathanelerin hiçbirinin elektrik kesintisi nedeniyle çalışmadığını söyledi.

Dr. Muhammad Abu Salmiya, “Ameliyathaneler tamamen hizmet dışı, artık yaralılar bize geliyor ve onlara ilk yardımdan başka bir şey yapamıyoruz” dedi.

Hastane müdürü, oksijenin bitmesi üzerine çalışanın hastanede prematüre bebekleri yaşatmaya çalıştığını ve bebeklerin yenidoğan ünitesinin kuvözlerinden alınmak zorunda kaldığını söyledi.

Ebu Salmiya, “Bir süre önce onlarla birlikteydim. Şimdi onları kuluçka makinesinden çıkardığımız için açığa çıkıyorlar. Onları folyoya sarıyoruz ve ısıtmak için yanlarına sıcak su koyuyoruz” dedi.

Doktor, son gün yoğun bakım ve kreşte çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

Sağlık yetkilileri ve yardım kuruluşları tarafından hazırlanan bir rapora göre, Gazze’nin en büyük hastanesi yakınındaki yoğun çatışmalar, hastaları ve personeli içeride mahsur bıraktı, ambulanslar yaralıları toplayamaz hale geldi ve yaşam destek sistemleri elektriksiz kaldı.

Dünya Sağlık Örgütü, El Şifa’nın üç gündür elektriksiz olduğunu söylüyor.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus sosyal medya platformu X’te şunları yazdı: “Üç günü elektriksiz, susuz ve çok zayıf internetsiz geçirdik, bu da temel bakımı sağlama yeteneğimizi ciddi şekilde etkiledi.”

“Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet vermiyor” dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

haber-kumlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu