Haber

‘Gözyaşı Çiftliği’ EN İYİ ARKADAŞLAR İÇİN EVDE OLDU

İZMİR’de yaşayan uçak mühendisi Muhammed Emin Aksel (63), 10 dönüm arazi üzerine çiftlik kurdu. 104 köpek, 300 kedi, 3 at, 1 koç, 40 kümes hayvanı ve tavşanın barındığı çiftliğe ‘Gözyaşı’ adını verdiğini anlatan Aksel, “5 yıl önce ayağı kırık olduğu için terk edilmiş bir at bulduk. Tedavi gördü ancak hayatını kaybetti, bunun “Hatırası yaşatsın diye bu ismi verdik” dedi.

Havacılık mühendisi Muhammed Emin Aksel, İstanbul’da üst düzey yönetici olarak çalışırken babasının sağlık sorunları nedeniyle 2007 yılında İzmir’e döndü. Kente yerleşmeye karar veren Aksel, bakıma muhtaç sokak hayvanlarını fark edince birkaç kedi ve köpek sahiplendi. Aksel, artan hayvan sayısı için 6 yıl önce Güzelbahçe ilçesinde kendi imkanlarıyla çiftlik kurdu. ‘Gözyaşı Çiftliği’ olarak adlandırılan yerde 104 köpek, 300 kedi, 3 at, 1 koç, 40 kümes hayvanı ve tavşan için barınak bulunuyordu. Aksel, “2007 yılına kadar İstanbul’da üst düzey yöneticiydim. O tarihten sonra babamın rahatsızlığı nedeniyle İzmir’e geldim. Daha sonra babam vefat etti. İstanbul’a dönemedim. Bölgede bakıma muhtaçlar vardı.” Yaşlı hayvanlar da vardı. Birçok sokak hayvanı perişan durumdaydı. Yardıma muhtaç sokak hayvanlarını kurtarmaya başladım. Sayıları artınca çiftlik kurmaya karar verdim” dedi.

‘SİZ BİR ŞEYİ YAPMAZSANIZ, GLOBAL YAPAMAZ’

Çiftlikte yaşayan sokak hayvanları dışında birçok arkadaşının da tedavi edilip, kısırlaştırılıp tekrar taburcu edildiğini anlatan Aksel, “Sokakta zor şartlarda yaşayan hayvanlara birinin sahip çıkması gerekiyordu. bir şey yap diğeri de yapmıyor.Ben bu formda zor durumdaki hayvanları kurtarmaya başladım.Ayrıca çok canlar gitti.Arkadaşını da tedavi edip kısırlaştırıp tekrar sokağa saldık.At bulduk. 5 yıl önce ayağı kırıldığı için terk edilmiş.Tedavi edilmiş ama hayatını kaybetmiş ve bu topraklara gömülmüş.Anısını yaşatmak için ‘Gözyaşı Çiftliği’ adını verdik.Sokak ve av hayvanları için sahiplendirmek istiyorum. Gözyaşlarınızı insanların hafızalarına kazıyın” dedi.

Çiftlikteki hayvanlara 2 kişinin baktığını ancak yetişemediklerini belirten Aksel, gönüllülerin gelip kendilerine sokak hayvanlarının bakımında destek olabileceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu