Haber

İsrail-Filistin savaşından son dakika haberi: Hamas ve İslami Cihad’a dair çarpıcı bir iddia

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı adlı operasyonun ardından İsrail’in Gazze saldırıları 20’nci gününde de devam ediyor.

İşte İsrail’in gün içindeki saldırılarında yaşanan gelişmeler:

WSJ: SALDIRIDAN ÖNCE İRAN’DA EĞİTİM ALDILAR

08.40: Amerikan gazetesi The Wall Street Journal (WSJ), Hamas ve İslami Cihad üyelerinin 7 Ekim operasyonu öncesinde İran’da eğitim aldığını iddia etti. Eğitim, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü subayları tarafından verildi. Tatbikata hem üst düzey Filistinli yetkililer hem de Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani katıldı. Amerikan yönetimine göre İsrail’e yönelik saldırılarda İran’ın parmağı olduğuna dair bir işaret yok. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, savaştan önce Hamas’ın İran tarafından malzeme, eğitim ve mühimmat açısından desteklendiğini söyledi. Hagari, İran’ın Hamas’a istihbarat desteği sağlamaya devam ettiğini de kaydetti. İran ise WSJ’nin iddialarını kabul etmedi.

309 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

08.12:İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim’den bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 309’a yükseldi

BİDEN GAZZE’DEKİ ÖLÜM SAYISINA İNANMIYOR

07.10: Gazze’de ölü sayısı 6 bin 500’ü aştı. Bölgeden görüntüler trajedinin boyutunu ortaya koyarken, ABD Lideri Biden’dan tepkisel bir açıklama geldi. Biden, Gazze’de ölen Filistinlilerin sayısını anlattı “güvenmediğin” söylenmiş. Biden, Filistin rakamlarına neden şüpheyle yaklaştığını söylemedi. Beyaz Saray’daki basın toplantısında Biden’a Gazze’de 2.700’den fazla çocuğun öldürüldüğü hatırlatıldı ve bunun İsrail’in ABD’nin sivil ölümlerini azaltmaya yönelik davetlerini görmezden geldiği anlamına gelip gelmediği soruldu. Biden, “Bana şunu söylediler: Filistinlilerin kaç kişinin öldürüldüğü konusunda doğruyu söyleyip söylemedikleri hakkında hiçbir fikrim yok. Masumların öldürüldüğüne eminim ve bu da savaşın bedeli. Ama rakamlara güvenmiyorum.” Filistinliler duyuruyor.” söz konusu. ABD’nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Biden’ın Gazze’deki Filistinli kayıpların sayısı konusunda şüphe uyandırdığını söyledi. “Şok edici ve insanlık dışı”açıklamalarını kınadı

LİBYA’DAN İSRAİL’İ DESTEKLEYEN ÜLKELERİN DİPLOMATLARINA: ÜLKEYİ TERK EDİN

06.50:Libya parlamentosu, İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı mücadelesinde ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya’yı hedef alan “destekleyen” ülkelerin büyükelçilerinin görevden alınmasını talep ediyor.

BİDEN NETANYAHU’YLA BİR KEZ DAHA GÖRÜŞTÜ

04.16: ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, mevcut krizin ardından kalıcı barışa giden yolu ele aldı. Beyaz Saray’a göre Biden ve Netanyahu da Hamas’ın elindeki tutukluların “Yerini belirleme ve güvenceye alma”Ve “Gazze’den bir an önce ayrılmak isteyen yabancı uyrukluların güvenli geçişlerinin sağlanmasına yönelik çabalar sürüyor”da tartışıldı.

TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDEN İSRAİL’E TAM DESTEK

03.28: ABD Temsilciler Meclisi, Mike Johnson’ın Meclis başkanı olmasından bu yana kabul edilen ilk yasada ezici bir çoğunlukla İsrail’i destekleyen bir kararı kabul etti. 10 milletvekili (9’u Demokrat) hayır oyu kullandı. Karar 412 oyla kabul edildi.

PUTİN’DEN SAVAŞ UYARISI: ORTADOĞU DIŞINA YAYILABİLİR

00.45: Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail’in Hamas’la çatışmasının Orta Doğu’nun çok ötesine yayılabileceği uyarısında bulunarak, Gazze’deki masum kadın, çocuk ve yaşlıların işledikleri suçlardan dolayı cezalandırılmasının yanlış olduğunu söyledi. Rusya başkanı, “Bugün bizim görevimiz, asıl görevimiz, akan kanı ve şiddeti durdurmaktır. Aksi takdirde krizin daha da tırmanması ciddi, son derece tehlikeli ve yıkıcı sonuçlar doğuracaktır. Üstelik sadece Ortadoğu bölgesi için değil. Çok uzaklara da yayılabilir. Ortadoğu’nun sınırları.”söz konusu.

haber-ezine.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu