Haber

Sakarya’dan ‘Turuncu Bisiklet’ hamlesi… Yakında yollarda

SAKARYA (İGFA) –Sakarya Büyükşehir Belediyesi bisiklet alanında kentte tarihi adımlar atmaya devam ediyor.

750 şehir bisikleti ve 250 katlanır bisiklet olarak üretilen Turuncu Bisikletler, trafik yoğunluğunu azaltmak ve sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını artırmak amacıyla TUBİS uygulaması üzerinden uygun fiyatlarla kiralanacak.

TUBİS TURUNCU BİSİKLET

Bisiklet alanında dünya markası haline gelen Sakarya’da özgün bir proje hizmete açılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Toplam 1000 Bisikletlik Yeni Nesil İklim Dostu Bisiklet Projesi:TÜBİS Turuncu Bisiklet projesi tanıtım programı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Kiralanacak bisikletler meydanda sergilenirken, protokol üyeleri araçlarla kısa bir çeşitleme yaptı.

Tanıtım programında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Şanlı, kilo, stres, uyku ve kalp sağlığını doğrudan etkileyen çevreci bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için değerli adımlar attıklarını belirtti. Bunların arasında en kıymetlisi olan TUBİS projesi ile kentte yeni bir farkındalık sürecinin başlayacağını belirten Şanlı, 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık periyotlarla ve uygun fiyatlarla kiralama yapılacağına değindi.

Verilen teknik bilgilere göre TUBİS bisikletleri rengini Sakarya’nın meşhur balkabağından alıyor. Büyükşehir Bilgi İşlem Ofisi kiralama, ödeme, onarım, teslim süreçleri ve bilgileri içeren bir aplikasyon geliştirdi. Gelişmiş teknik özelliklere sahip bisikletler, 14 Haziran’dan itibaren Sakarya’nın tüm lokasyonlarında kullanılmak üzere kiralanacak. Kiralamalar ilk etapta sadece Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden yapılacak.

“SAKARYA İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR PROJE”

Detayları anlatan Lider Ekrem Şanlı, “Bugün tanıtımını yapmak için geldiğimiz Turuncu Bisiklet (TUBİS) projemiz, maliyeti çok yüksek olan şehrimize kazandırdığımız projeler arasında yer alıyor. Bildiğiniz gibi çevreci ulaşımda bisiklet bir numara. Havadaki yani atmosferdeki egzoz miktarını azaltarak hava kirliliğini önler. Ek olarak, sağlık açısından birçok faydası vardır. Kilo problemini giderir, gerginliği azaltır, uyku probleminizi azaltır, kalp sağlığınızı artırır, kas yapınıza fayda sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.

1, 3 VE 6 AYLIK KİRALIK

İlk etapta 750 şehir bisikleti ve 250 katlanır bisikletin ilk etapta kiralanacağını söyleyen Ulu, “Ayçiçeği Vadimizde; 750 adet şehir bisikleti ve 250 adet katlanır bisiklet olmak üzere toplam bin adet bisikleti bisiklet severlere kiralıyoruz. 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık olmak üzere 3 şekilde kiralayabileceğiniz bisikletlerin bakım ve onarımı için herhangi bir ücret talep etmiyor ve olası bir onarım sürecini üstleniyoruz. Kiralayacağınız bisiklette ücretsiz olarak bisiklet kilidi ve sepet bulunacak olup, talep etmeniz durumunda cüzi bir ücret karşılığında kask ve çocuk koltuğu da kiralayabileceksiniz. Çevreci bir Belediye olarak hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde hem hemşerilerimize aktivite imkanı sunuyor, hem de sağlıklarının korunmasına katkıda bulunuyoruz. TUBİS projemiz 14 Haziran’da başlayacak.” sözlerini kullandı.

*Kiralama fiyatı:
1 ay 100 TL
3 ay 250 TL
6 ay 400 TL

*Kask kiralama:
1 ay 15 TL
3 ay 30 TL
6 ay 50tl

*Çocuk koltuğu kiralama:
1 ay 30 TL
3 ay 60 TL
6 ay 100 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu