Haber

Samsun’dan kısa kısa

Ladik Belediyesi kırsal mahallelerde yol bakım ve tamirat çalışmaları yaptı.

Ladik Belediye Lideri Nurhan Yapan Özel, 2022 yılı faaliyet programı kapsamında ilçe genelinde yol imal ve tamirat çalışmalarının sürat kesmeden devam ettiğini bildirdi.

Yol bakım ve tamirat çalışmaları kapsamında Ladik ilçesinin Kabacagöz, Deliahmetoğlu ve İbi mahallelerinde çalışmaların ağır bir biçimde devam ettiğini belirten Lider Özel, “Ladik ilçemiz konum olarak kışı soğuk ve biraz uzun geçen bir ilçe. Dolayısıyla bunun bilincinde olmamız gerekçesiyle belediye olarak çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu çalışmalarımızda mesai mefhumu gözetmiyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşımını rahat sağlayabilmesi için özellikle kırsal mahallelerdeki yol yapımı, bakım ve onarım çalışmalarımızı tez zamanda bitirmemiz gerekiyor.” sözlerini kullandı.

Alaçamlı gençler sevgi konutlarındaki çocukları ziyaret etti

Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Uzman Antrenörleri ve Gençlik Merkezi Gönüllüleri ile Alaçam Ömer Leman Kara Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve eğitmenleri Toplumsal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) 19 Mayıs Sevgi Konutu’nda kalan çocuklar için tertip düzenledi.

19 Mayıs ilçesinde sevgi meskenlerinde kalan 110 çocuk için tertip düzenleyen takım sportif aktivitelerle çocukların gönüllerini kazandı.

Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cansu Keskin Karaaslan tüm gün sevinçli saatler geçiren çocuklar için projelerin devam edeceğini lisana getirdi.

Alaçam Ömer-Leman Kara Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Taner Geveci ise maksatlarının sevgi, ilgi ve şefkat taşıyarak çocukların gönüllerine dokunmak istediklerini söyledi.

Ladik’te evde çipli kimlik kartı hizmeti

Ladik ilçesinde çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta yaşlı ve engelliler için evde nüfus cüzdanı hizmeti verilmeye başlandı.

Ladik Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapan hasta, yaşlı ve engelli bireylerin ikametlerine giden ekipler işlemleri ev ortamında tamamlayarak yeni kimlikleri vatandaşlara veriyor.

Saray Mahallesi’nde ikamet eden Ayşe Aktaş (80), sıhhat sorunları münasebetiyle Nüfus Müdürlüğüne gelemeyeceğini istikametinde müracaatta bulundu.

Nüfus Müdürlüğü işçisi, hastanın meskenine giderek çipli kimlik kartını kendisine teslim etti.

Kaymakam Ahmet Raşit Orhan, ilçede nüfus ve adres hizmetlerinin gezici kayıt sistemi ile ikametlere ulaştırdıklarını bildirdi. Müracaatta bulunan vatandaşların ikametlerine giderek süreçleri tamamladıklarını bildiren Orhan, “Her şey vatandaşımızın iş ve işlemlerini rahatlatma ve kolaylaştırma için yapılmaktadır. Devletimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecektir.” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu