Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim Yakılmasına Tepki Gösterdi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki göstererek, “Dünyada hiç kimsenin herhangi bir din mensubuna hakaret etmesi asla kabul edilemez. Kim herhangi bir dinin veya inancın kutsalına hakaret ederse bu doğrudan insanlık suçudur. Bu suça ortak olanlar, bu suçu izleyenler, Avrupa’da yeni bir siyasi dalga olarak İslamofobinin yükselişini izleyenler kendi sonlarını hazırladıklarının farkında değiller” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu’da düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları ve İş İnsanları Buluşması’na katıldı. Bir otelde düzenlenen programda konuşan Numan Kurtulmuş, İsveç’in ardından Danimarka’da da Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterdi. İslamofobinin dünyanın birçok yerinde had safhaya ulaştığını ifade eden Kurtulmuş, “Avrupa’da Danimarka’da Kuran-ı Kerim yakma ve ayaklar altına alma olayı yaşandı. Bu tür olayların Kuran-ı Kerim yakma problemine yol açması ve bu gösterilerin birçoğunun Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılması tesadüf değil. Bu anlamda maalesef biliyoruz ki Avrupa’da, dünyanın birçok yerinde, özellikle Batı dünyasında İslam düşmanlığı had safhaya ulaştı ve ne yazık ki demokrasiden, hak ve özgürlüklerden bahsedenler de bunu yaparken. 2 milyara yakın Müslümanın en temel haklarından biri olan kendi inancına saygı hakkını yok sayıyorlar.Hangi dinin, hangi inancın kutsalına hakaret edilirse edilsin bu insanlık ayıbıdır.Bu suça ortak olanlar, bu suçu izleyenler, Avrupa’da yeni bir siyasi dalga olarak İslamofobinin yükselişini izleyenler kendi sonlarını hazırladıklarının farkında değiller. Avrupa, inançlara saygı, çok seslilik ve birbirine hoşgörü gibi temel kurallar etrafında toplanmış siyasi bir topluluk olma iddiasındadır. Bu tür girişimler esasen Avrupa’nın maliyetlerini ortadan kaldırıyor” dedi.

‘AVRUPALI SİNEMA İZLERKEN BU SAYIYI İZLEMEYİN’

Avrupa’yı bu barbarlığa karşı ses çıkarmaya davet eden Kurtulmuş, ‘Biz Müslümanlara bir şey olmaz. 2 milyar Müslüman Allah’ın izniyle her yerde ve her zaman dinlerini sonuna kadar savunabileceklerini biliyorlar ama gördüğümüz bu görüntü Avrupa’nın içten içe çürüdüğünün ve çöktüğünün, Avrupa’nın makul ve ılımlı yeni siyasi akımlarının bir avuç pisliğin, faşistlerin, İslam düşmanlarının elinde tutsak ve oyuncak olduğunun göstergesidir. uyarıyoruz; Avrupalılar bu belayı film seyreder gibi izlemesinler. Avrupa’da İslamofobiye karşı bir demokrat olarak Avrupa halklarını bu barbarlığa karşı ortak olmaya, birlik olmaya ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Tüm Avrupa ve Batı’daki ülkelerin siyasi yöneticileri, bunu sadece kendi içinizde bir sorun olarak görmeyin. Bunun Avrupa siyasetine büyük zarar vereceğini ve Avrupa’nın Müslüman dostlarıyla aralarını bozabilecek bir siyasi mekanizmanın da olduğunu anlamalılar. Kur’an-ı Kerim’i yakarak Müslümanlara hakaret ettiğini sanan faşist, insanlıktan çıkmış insanları ortadaki 3-5 kişi sanmayın. Arkalarında kim bilir hangi siyasi güçler var ve bunları neden ifşa ediyorlar ve İslam dünyasına saldırının kapılarını aralıyorlar. İşte Türkiye olarak bu olay karşısında her zaman olduğu gibi sesimizi yükseltiyor, İslam’a ve Müslümanlara yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.

arsuz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu