Yaşam

Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu Toplantısı Torbalı’da Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Komisyonu toplantısının üçüncüsü Torbalı Belediyesi’nin sahipliğinde gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Şurası toplantısının üçüncüsü, Torbalı Belediyesi’nin sahipliğinde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen koordinasyonunda düzenlenen toplantıya ilçe belediye başkan yardımcıları ve belediye bürokratları katıldı. İl genelinde eğitim politikalarının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, böylesine değerli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duydu.

BAŞKAN TEKİN: KONUT SAHİBİ OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ

Açılış konuşmasında katılımcılara Torbalı hakkında bilgi veren Lider Tekin, eğitimle ilgili yapılan çalışmalara değinerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in geliştirdiği ‘Başka Bir Eğitim Mümkün’ vizyonunu önemsiyoruz. Bunda paydaş olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Arıca Yerel Yönetimler Eğitim Şurası’nın üçüncü toplantısında konut sahipliğini üstlenmekten onur duyuyoruz. Torbalı Belediyesi olarak eğitimin her zaman yanındayız. Okullar ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belediyemize gelen her talebini büyük bir özveriyle karşılıyoruz. Ayrıca ilçemizde çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilerimize açtığımız kurslarla sosyal, kültürel ve sanatsal yönden dokunmaya çalışıyoruz. Kırtasiye yardımlarımızı kademeli olarak artırarak öğrencilerimizin eğitim materyallerine ulaşmalarına öncülük ediyoruz. Elbette tüm bunları yaparken göçün sonuçlarını da göz ardı etmiyoruz. İlçemiz yoğun çalışma alanı nedeniyle yılda on bine yakın göçmen almaktadır. Bu aynı zamanda örgün eğitimdeki öğrenci sayısını da artırmaktadır. Eğitim politikalarımızı da göç olgusuna göre şekillendirmeye çalışıyoruz” dedi.

ORTAK AKILLA GELECEĞE KUTSAL ADIMLAR

Başkan Tekin’in açıklamalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen, belirledikleri ana konular doğrultusunda katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu. Okul öncesi eğitim, destek kursları, iç ve dış göç, eğitime daha fazla bütçe ayrılması, yaz kursları ve eğitimde yapılaşma sorunları gibi ana başlıklarda görüş alışverişinde bulunan katılımcılar değerli kararlara ulaştı. Belediyelerin hazırlık kursları açmasına daha çok önem verilirken, belediyelerin eğitim-öğretim faaliyetlerindeki iyi örneklerinin de ziyaret edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca çalışma kümeleri kuracaklarını ve sonuçlarını bir rapor halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sunacaklarını belirten Sözen, ortak akılla gelecek için umut verici adımlar atıldığına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu