İş

ACCA Haziran Sınavları Kayıtları Başladı!

Küresel finans ve muhasebe profesyonel kuruluşu ACCA, iş dünyası için dünya çapında tanınan lisanslar ve sertifikalar sunar. ACCA Lisansı almak için değerli bir eşik olan ACCA sınavları için yeni yatay geçiş kayıtları başlamıştır. Haziran yatay geçiş sınavlarına girmek isteyen ACCA adayları için son başvuru tarihi 1 Mayıs Pazartesi olarak açıklandı.

Dünyanın 178 ülkesinde 241 binden fazla üyesi ve yarım milyondan fazla adayı bulunmaktadır.  Küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu olan ACCA, finans, muhasebe ve yönetim alanlarında saygın ve uluslararası kabul görmüş bir meslek oluşturmak isteyen ve ilgili pratik beceri, yetenek ve becerilere sahip bireylere iş odaklı, dünya çapında tanınan lisanslar ve sertifikalar sunmaktadır. kararlılık.

ACCA Lisansı almak için değerli bir eşik olan ACCA sınavları için yeni yatay geçiş kayıtları başlamıştır. Haziran yatay geçiş sınavlarına girmek isteyen ACCA adayları için son başvuru tarihi 1 Mayıs Pazartesi olarak açıklandı.

Adaylar yılda dört kez Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında yapılan sınavlara İstanbul’da bulunan sınav merkezinde veya adayların tercihine göre kişisel bilgisayarları ile “Uzaktan Gözetim Yöntemi” ile katılabilirler. konutları veya ofisleri. Adaylar, myACCA sayfalarında yer alan “Exam Planner – Exam Planning” uygulaması sayesinde kendilerine uygun sınav dönemini seçerek kalan sınavlarını planlayabilir ve bir yıllık sınav takvimlerini iş-yaşam hızlarına göre oluşturabilirler.

ACCA sınavlarına girerek ACCA Lisansı sahibi olabilmek için; Uygulamalı Bilgi, Uygulamalı Beceriler ve Stratejik Profesyonel seviyelerinde toplam 13 sınavın başarıyla tamamlanması, 20 saatlik çevrimiçi Etik ve Mesleki Beceriler Modülünün tamamlanması ve finans ve muhasebe alanında 3 yıllık fiili çalışma. deneyim belgelenmelidir. TÜRMOB üyelerinin ACCA Lisansı alabilmeleri için Stratejik Profesyonel Düzeyde sadece 3 sınavdan başarılı olmaları, 20 saat süren online Etik ve Mesleki Beceriler Modülünü tamamlamaları ve 3 yıllık SMMM stajını belgelemeleri, 13 sınav yerine TÜRMOB tarafından ACCA SBL ve SBR sınavları için Haziran sınav döneminde gerçekleştirilecek olan online eğitimlere son kayıt tarihi 5 Nisan Çarşamba olarak açıklandı.

ACCA müfredatı sayesinde ACCA üye ve adayları, mesleğin gerektirdiği derin bilgi ve yetkinliklere sahip olmakta, günümüz iş dünyasının ihtiyaç duyduğu etik ve mesleki beceriler ve ticari bilinç, dijital dönüşüm, kurumsal yönetim, kontrol ve güvence, finansal raporlama ile donatılmaktadır. , finansal raporlama, sürdürülebilirlik gibi çok çeşitli konularda mesleki bilgi ve becerilerini artırmakta, muhasebe ve finansın farklı departman ve departmanlarında çalışma esnekliği ve tecrübesi kazanmaktadırlar.

ACCA üyeleri, dünya çapında sahip oldukları ACCA lisansı sayesinde tam donanımlı finans ve muhasebe profesyonelleri olduklarını ve uluslararası standartlara uygun iş yapabildiklerini belgeleme imkanına sahip olurlar. ACCA aynı zamanda finans ve muhasebe profesyonellerinin adlarının yanına yazacakları uluslararası bir profesyonel unvandır ve ACCA Lisansını almış profesyonellere uluslararası tanınırlık kazanma ve küresel bir profesyonel ağın modülü olma fırsatı sunar.

ACCA üyeleri, meslekleri boyunca finans ve muhasebe mesleğinde en güncel mesleki bilgi ve becerilere sahip, iş dünyasındaki gelişme ve değişimlere daha hızlı uyum sağlayabilen, mesleğini uzun süre geliştirebilen muhasebe ve finans profesyonelleri olurlar. , ACCA’nın sağladığı sürekli eğitim fırsatları sayesinde.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu