İş

Daimler Kamyon, 7.300’den fazla ABD’li işçinin greviyle karşı karşıya kalabilir

Önde gelen ağır kamyon üreticilerinden Daimler Truck North America, ABD’nin güneyindeki altı tesiste çalışan 7.300’den fazla saatlik işçiyi kapsayabilecek bir grevin eşiğinde. Birleşik Otomobil İşçileri (UAW) sendikası Cuma gününün sonu için bir son tarih belirledi ve bu tarihten sonra yeni bir iş sözleşmesi üzerinde anlaşmaya varılamazsa üyeleri grev başlatabilir.

UAW Başkanı Shawn Fain, bu hafta başında internet üzerinden yaptığı bir konuşmada sendikanın daha yüksek ücret, hayat pahalılığı ayarlamaları ve daha fazla iş güvencesi taleplerinin altını çizdi. Fain sendikanın kararlılığını vurgulayarak şunları söyledi: “İşçiler adil payları için gelecekler. Yeni UAW’de taviz vermeyeceğiz. Herkes için standartları yükseltiyoruz ve hak ettiğimiz şey için mücadele ediyoruz ve bunu elde etmek için grev yapmaktan korkmuyoruz.”

UAW, General Motors (NYSE:GM), Ford (NYSE:F) ve Stellantis (NYSE:STLA) gibi büyük otomobil üreticileriyle yaptığı son anlaşmalarda üyeleri için önemli ücret artışları ve sosyal haklar sağlamayı başararak müzakerelerinde iddialı olmuştur. Geçtiğimiz sonbaharda yapılan bu anlaşmalar, sözleşmelerin ömrü boyunca %25’lik ücret artışlarını içeriyordu.

Freightliner ve Western Star kamyonlarının yanı sıra Thomas Built otobüslerini üreten Daimler Truck’ta, Kuzey Carolina’daki dört fabrikada ve Georgia ve Tennessee’deki parça depolarında çalışan işçilerin yaklaşık %96’sı Mart ayında grev yetkisi için oy kullandı. Sendika ayrıca Daimler Truck aleyhine ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu’na (NLRB) haksız iş uygulaması suçlamasında bulunarak şirketi işçi haklarını, federal çalışma yasalarını ihlal etmek ve iyi niyetle pazarlık yapmamakla suçladı.

Fain’in grevin devam edip etmeyeceğini açıklaması beklenen bir basın toplantısı saat 10’da ET’de yapılacak. Grev için son tarih ET gece yarısı olarak belirlendi.

UAW’nin işçileri örgütleme çabaları Daimler Kamyon’un ötesine uzanıyor. Kısa bir süre önce Chattanooga, Tennessee’deki Volkswagen (ETR:VOWG_p) fabrikasında elde edilen zaferin ardından sendika şimdi de Vance, Alabama’daki Mercedes fabrikasına odaklanıyor ve burada işçiler 13 Mayıs haftasında yapılacak oylamada sendika temsilciliğine karar verecek.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

finikehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu