Haber

Kılıçdaroğlu, İzmir’de Büyük Miting Düzenledi

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- Kamera: KERİM UĞUR

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İttifak Üyesi genel başkanları ile birlikte İhsan Alyanak Vapuru’nda büyük İzmir mitingine geldi. “Halk” lakaplı İhsan Alyanak, 1973-1980 yılları arasında İzmir belediye başkanıydı.

Millet İttifakı, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yüz binlerce kişinin katıldığı büyük bir miting düzenledi. Miting alanına gelen vatandaşlar saatler öncesinden gelerek Kordon boyunca uzanan Cumhuriyet Alanını doldurmaya başladı. Bölgede bulunan vatandaşların talepleri ile sadece Türk bayrakları ve pankartları vardı. Meydanın çevresindeki binalarda oturan vatandaşlar evlerinden Türk bayrağı açarak mitingi buradan izledi.

Perondan uzakta bulunan vatandaşların konuşmacıları izleyebilmesi için alana 11 adet dev ekran yerleştirildi. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alınırken, sahil güvenlik polisi de botlarla devriye gezdi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, GÜZEL Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mitingde konuşma yaptı.

“SÜPERMAN” PANOSU ASILDI

Kılıçdaroğlu’nun konuşacağı sahnenin yanına Kılıçdaroğlu’nun Süpermen’e benzetildiği bir afiş asıldı. Posterde Kılıçdaroğlu’nun gömleğinin içinde K harfi ve Süpermen benzeri takım elbisesiyle bir çizimi yer alıyordu. Bir de “Birinci turda bitirelim. Ben Kemal, geliyorum” yazısı da vardı. Binanın yüksekliği olan bu pankartın hemen yanına Kılıçdaroğlu’nun aynı büyüklükte Çankaya konağına giderken milleti selamladığının görüntüsü ile “Çankaya’ya giden yol Gündoğdu’dan geçer” yazılı pankart gerildi. Botla birlikte Kılıçdaroğlu için pankart açıldı.

TÜRK BAYRAKLI KOREOGRAFİ

Vatandaşlar sahada Türk bayrakları ve müzik koreografisi yaptı. CHP İzmir ilçe belediye başkanları ve milletvekili adayları sahne alarak vatandaşları selamladı.

BÖLGEYE FERİBOTLA GELDİ

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları Yavaş ve İmamoğlu ile birlikte 1973-1980 döneminde İzmir Belediye Başkanı olan ve parti siyasetiyle tanınan İhsan Alyanak’ın adını taşıyan vapurla bölgeye geldi. “Milletin Alyanak” sloganını atarak alana yürüdü. Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Yavaş ve eşi Nursen Yavaş el ele tutuşarak sahaya yürüdü.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu