Haber

Dr. Metehan Akbulut son yolculuğuna uğurlandı

Doktor Metehan Akbulut, dün düzenlenen törenlerin ardından Antalya Ermenek Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye’nin emek ve demokrasi mücadelesinin her adımında yer alan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Personel Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Şube Başkanı, Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri ve SOL Parti üyesi 57 yaşındaki Dr. son 35 yıl. Metehan Akbulut, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Akbulut için dün Antalya Nazım Hikmet Kongre Salonu’nda tören düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu törende Akbulut’un devrim mücadelesine ilişkin konuşmalar yapıldı.

‘BU MÜCADELE HERKESE ÖRNEK OLMALI’

SOL Partisi MYK Üyesi Alper Taş, törende yaptığı konuşmada, Metehan Akbulut’un çocukluğundan beri devrimcilerin yanında olduğunu ve üniversitede Devrimci Gençlik mücadelesinde yer aldığını belirtti.

Akbulut’un ÖDP, Haziran Hareketi ve SOL Partisi militanı olarak mücadele ettiğini belirten Taş, “Hayatın her alanında, meslek odasında, sendikada ve siyasi alanda kesintisiz bir devrimci mücadele verdi. “Bu mücadele herkese örnek olmalı” dedi.

Akbulut, Ermenek İlçesi’ndeki evinde düzenlenen törenin ardından Ermenek Mezarlığı’na defnedildi.

‘LİBERAL SALDIRIYA KARŞI KARARLIYDI’

Burada bir konuşma yapan SOL Parti Sözcüsü Lider İşleyen, Metehan Akbulut hakkında şunları söyledi:

“Tüm hayatını, şimdi onu saran yıldızlı yumruğun yolunda yaşadı. Devrimci Gençlik’ten ÖDP’nin kuruluşuna kadar yeniden ayağa kalkanlarla omuz omuza yürüdü. Haziran’dan SOL Parti’ye uzanan uzun yürüyüşün her anında oradaydı. Devrimci hareketimize yönelik liberal saldırı dalgasına kararlılıkla karşı duran, onun cesur seslerinden biriydi. Devrimci gençliğimizin kardeşiydi. Yıldız yumruğu yolunda kararlı, inatçı ve cesur bir devrimciyle birlikte savaşmanın onuru ile doluyum. Biz onu çok sevdik, çok üzgünüz. Sözümüz olsun, hayatı boyunca savunduğu değerler, devrimci çabanın bayrağı bize emanettir. Gözümüzden hiç solmayacak yıldızlarımız, son nefesimize kadar bayrağınızı dalgalandıracağımızın sözünü size veriyor; “Sokak sokak, meydan meydan.”

Akbulut, BirGün gazetesinin kurucuları arasında da yer aldı. (HABER MERKEZİ)

habercanakci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu