Ekonomi

Dünya Bankası, afetlerle sarsılan ülkelere ödeme molası verecek

Dünya Bankası, afetten etkilenen ülkelerin bankaya olan kredi geri ödemelerini yumuşatmasına izin verecek.

Financial Times’ta yer alan habere göre Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Paris’te yapacağı konuşmada kredi ödemelerinin durdurulması ve yeni kredilere afet sigortası eklenmesi gibi tedbirleri açıklayacak. FT’nin raporuna göre, Dünya Bankası ayrıca ülkelerin bir kriz durumunda acil müdahale için kredilerinin bir kısmını “hızlı bir şekilde başka yöne çevirmelerine” izin verecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, düşük gelirli ülkelerin borç yükümlülüklerini azaltacak ve iklim değişikliğiyle mücadelenin finansmanına daha fazla kaynak ayıracak bir çerçeve oluşturmak için Paris’te düzenlenen tepeye ev sahipliği yapıyor.

hepimiz kaybederiz

Dünya Bankası ayrıca ülkelerin bir kriz durumunda fonlarının bir kısmını “hızlı bir şekilde acil müdahaleye yönlendirmelerine” izin verecek ve kalkınma projeleri için yeni sigorta eserleri sunmak üzere özel sektörle birlikte çalışacak. Yazıda, “Pandemiler ve iklim değişikliği haritadaki sınır çizgilerine bakmıyor.

“Gelişmekte olan ülkelerin borç yükünü nasıl hafifleteceğimizi çözemezsek veya bir araya gelmemiz çok uzun sürerse, hepimiz kaybederiz.” Tepe öncesinde Financial Times’a konuşan yetkililer, bir felaket durumunda ülkelerin “ülkelerini yeniden inşa etme fırsatına” sahip olmalarını sağlamak için bilinçli duraklama kararlarının hayati önem taşıdığını söyledi.

Dünya Bankası, kapsamı genişletmek amacıyla yeni İklim Dirençli Borç Kararlarını önce “en savunmasız” borçlularına sunacağını söyledi. Ayrıca, her ülkenin afet sigortasını karşılayamayacağını kabul ettiğini ve bu nedenle çalışmaları düşük gelirli ülkelere ulaştırmak için bağışçılarla çalışacağını açıkladı.

bahcelievler-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu