Teknoloji

Çok daha iyi olabilirdi: Apple’ın Vision Pro’dan son dakika özellikleri ortaya çıktı

Apple Vision Pro, WWDC 2023 açılış konuşması sırasında tanıtıldığında birçok kişiyi şaşırtmayı başardı. Bu cihaz esas olarak eğlence ve üretkenliğe odaklanırken, önceki raporlar Apple’ın daha da fazla özelliğe odaklanacağını söylüyordu. Yani Apple şirketi, Vision Pro’yu tanıtırken planladığı bazı özellikleri kaldırdı.

Bilgiden Wayne Ma Apple’ın sunmayı planladığı ancak daha sonra donanım veya yazılım kısıtlamaları nedeniyle rafa kaldırılan işlevlerle ilgili bir makale paylaştı. Örneğin, Fitness kısmı, meditasyon ve farkındalık seanslarından daha fazlası olabilirdi., Ancak ” Hacimli harici pil takımı ve öne bakan cam ekran, bir mobilyaya veya duvara çarpmaya dayanamayacak kadar kırılgan olabilir. için bunlar terk edildi. Yine de anne, “ bazı çalışanlar kulaklıkla antrenman yapmak için Nike gibi markalarla iş birliği yapmak isterken, diğerleri terli, yüksek yoğunluklu antrenmanlar için daha uygun olan yüz yastıklarını araştırıyor.diye bildirdi.

Bu iştirakler ve yeni çalışmalar, eserin ilk nesli ile birlikte sunulmasa da Apple’ın geliştirme sürecinde izlediği yolları görmenin ilginç olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Oyun alanında, Apple Vision Pro’nun 100’den fazla Apple Arcade oyunu içermesi bekleniyor. , ancak el takibine güvenmek genel olarak oyuncular için bir sorun olabilir. Apple tarafından barındırılan bir Slack röportajı sırasında bir mühendis şunları söyledi: El izleme, hareketleri yürütmek, görsel geri bildirim sağlamak ve bazı daha ince etkileşimli görevler için harika olsa da, oyun oynamak için çok önemli olan çok hassas etkileşimler gerektiren görevler için en iyi seçim değildi.”diyor.

Diğer terk edilmiş planların ortasında, Mac uygulamalarını 3 boyutlu bir alanda çalıştıran Vision Pro’ya sahipti. . Wayne Ma’nın yazdığı gibi: [Mühendisler], temel olarak Mac yazılımlarını Vision Pro’da çalıştırarak, insanlara o pencereli ekrandan bir kullanıcının 3D alanına Mac uygulamalarını sürükleme yeteneği vermeye bakmıştı. Ancak Apple, Vision Pro’nun işletim sistemi VisionOS, zaten Mac işletim sisteminin inceltilmiş bir sürümü olan iOS’u temel aldığı için yeterince yetenekli olmadığı için bu özelliği erkenden kaldırdı.

İlginç bir şekilde, Apple’ın kendi Mac uygulamalarını piyasaya sürmek yerine Mac ekranını Vision Pro ile genişletmeye karar vermesinin nedeni bu gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu