Yaşam

Take By The World Slammed That Dahmer’ın Yapımcısı Ryan Murphy, Disney Plus’ı Devralmaya Hazırlanıyor

Gerilim filmlerinin orta yüzü Ryan Murphy, Netflix ile olan sözleşmesini bitirerek farklı bir platformla el sıkıştı. Dahmer ile tüm dünyayı kasıp kavuran Murphy’nin son durağı Disney Plus oldu. Ünlü yapımcının üstleneceği 2 proje şimdiden belli oldu…

Yapabileceği her işte bir numara olan Amerikalı yapımcı, yazar ve yönetmen Ryan Murphy, korku-gerilim yapımlarının aranan yüzü.

Dizi ve film yapımcılarına dikkat eden isimlerle tanınan Murphy, bugüne kadar yaptığı her işte büyük başarılara imza attı. American Horror Story, Glee, Nip/Tuck ve Dahmer gibi çalışmalarıyla da uzun süre gündemde kalmayı başardı.

Son olarak Murphy, Netflix, Mr. Harrigan’s Phone ve Dahmer ile dünya çapında platforma damgasını vurdu.

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Dahmer ve Kan Varsa kitabından uyarlanan Mr. Harrigan’s Phone yapımlarıyla Netflix’te uzun süre en çok izlenen yapımlar arasında yer aldı.

2018 yılında Netlix ile yaptığı sözleşmeden 300 milyon dolar kazandığı öğrenildi.

Netflix’te ürettiği içeriklerin yanı sıra FOX’taki önceki çalışmalarında da yer almaya devam eden Murphy, adını dünyanın en güçlü ve en yüksek profilli üreticileri arasına yazdırdı. Murphy’nin şu ana kadar altı Emmy, iki Altın Küre ve bir Tony ödülü var. Grammy adaylığı da var.

Netflix ile 5 yıllık sözleşmesi kapsamında ünlü yapımlara imza atarak platform üzerinden para kazanan ve kendi servetine servet katan Ryan Murphy, biten sözleşmesinin ardından yeni yuvasını buldu.

Netflix ile anlaşması biten Murphy’nin segmentteki ezeli rakibi dışında bir sonraki durağı Disney oldu.

Yeni Disney anlaşmasıyla birlikte Murphy’nin Disney Entertainment’ın eşbaşkanı Dana Walden’a katılacağı öğrenildi.

Ancak hangi rolü üstleneceği henüz paylaşılmadı. Öte yandan geçiş sürecinde Netflix’te “Monster” ve “The Watcher”ın ikinci dönem yapımcılığını üstlenmeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu