Haber

Kayseri Büyükşehir’den yeni turizm portalı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Binlerce yıllık geçmişi ve birçok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle Önder Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, faaliyetlerini sanal ortamda sürdürürken, şehrin turizm maliyetlerini tek bir hesapla insanların hizmetine sunuyor. tıklamak.

ŞEHRİN TURİZMİ BURADA

‘Kayseri’nin Olağanüstü Turizm Rehberi’ olarak nitelendirilen ‘kayseri.com.tr’, Kayseri’de gezilecek yerleri, tadılacak sıra dışı tatları, gezi rotalarını ve keşfedilmeyi bekleyen eşsiz yerleri bir arada barındıran bir turizm portalı olarak şehrin turizm adresi oldu. Kayseri’yi tüm yönleriyle tanıtan portal, zengin bilgi ve görsellerle hizmet verirken turist rehberi görevi de görüyor.

İŞTE KAYSERİ. ANADOLU’NUN BAŞKENTİ’

ziyaretçileri; ‘Burası Anadolu’nun ortasıdır. Burası bir buluşma yeri, bugünün ve geleceğin başlangıç ​​yeri. Hem vatan, hem ülke, hem medeniyet… Dünü ve geleceğiyle Kayseri burasıdır. ‘Anadolu’nun Başkenti..’ sözleriyle bizleri karşılayan site, ‘Burası Anadolu’nun Ortası’ mottosunu ön planda tuttu.

KAYSERİ’Yİ TANIMLAYAN LOGO İLE BAŞLADI

Kayseri’ye yakışır olağanüstü bir turizm portalı olan sitede, her harfi Kayseri’nin bir hoşluğunu ve özelliğini anlatan, kendine özgü karakterlerle oluşturulmuş bir logo bulunuyor. Buna göre logo, K harfi; Kayseri’nin kültürel yöresel kilim deseninden A harfi; Tarihinden Döner Kümbet mimarisinden Y harfi; Farklı kültürlerin buluşma ve kesişme noktasından S harfi; Anadolu’nun ticaret merkezinden E harfi; İç Anadolu’nun gastronomi merkezinden R harfi; Anadolu’nun doğal güzellikleri ile I harfi; Adını Anadolu’daki Osmanlı ve Selçuklu camilerinin başkentinden almıştır.

SIRADAN BİR TURİZM WEB SİTESİ ÖTESİNDE

Turizm siteleri, ziyaretçilerine genellikle sıradan bilgiler sunarken, Kayseri’nin turizm portalı olan kayseri.com.tr sitesi, ziyaretçilerine hayatlarını kolaylaştıran ve güzelleştiren farklı içerik ve konseptler sunmaktadır. Kayseri’deki müzeleri gezmek isteyen bireye müze rotası oluşturuyor ve müzelerin isimleri, içerikleri ve nasıl gidileceği hakkında bilgiler veriyor. Bir müzeye nasıl gidileceğinin yol tarifini aktarır. Mesela Selçuklu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyarete giden birine en yakın ziyaret edilecek yerlerin listesini sunuyor. Söz konusu yerlerin Selçuklu Medeniyetleri Müzesi’ne veya merkeze ne kadar uzak olduğunu bildiriyor. Aynı şekilde yemek yemek isteyen biri Kayseri Mantısı yemeye karar verir ama nerede yiyeceğini bilemezse kayseri.com.tr de bu konuda yardımcı oluyor, Kayseri mantısının nerede yenileceğini ve oraya nasıl gidileceğini belirliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu