Teknoloji

Kimsenin beklemediği şey gerçekleşti: Windows XP’nin etkinleştirme algoritması bozuldu

Bu gelişme muhtemelen size pek bir şey anlatmayacak ama bahsetmeye değer bir gerçek: Windows XP için aktivasyon algoritması bozuldu.

Efsanevi Microsoft işletim sistemi, çıkışının üzerinden 21 yılı aşkın bir süre sonra yeniden canlanıyor. Artık yeni Windows XP kurulumlarını aslına uygun biçimde, crack olmadan, çevrimdışı olarak etkinleştirmek mümkün.

Tinyapps’ta yayınlanan bir blog yazısı, aklı başında hiç kimsenin beklemediği bu sıcak haberi ortaya çıkardı. Microsoft’un Windows XP yapay anahtarlarını doğrulamak için kullandığı algoritmalar ve teknikler yalnızca yenilmedi, aynı zamanda Linux kullanılarak da yapılabilir.

Bu iyileştirme, herkesin artık Windows XP’yi çevrimdışı olarak yüklemek ve etkinleştirmek için geçerli bir yapay anahtar oluşturabileceği anlamına gelir. Microsoft, Windows XP’yi etkinleştirmek için gereken sunucuları uzun süredir kapatmaktadır, bu nedenle işletim sistemini etkinleştirmek için çevrimiçi olarak benzersiz bir kalıntı anahtarı kullanamazsınız. Ancak Reddit’te görülebilen bazı makalelere göre Microsoft, 2020’de telefonda bir eser aktivasyonunu kabul etti ve The Register, bu formülün hala çalıştığını düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu