Teknoloji

ZTE Axon 60, Axon 60 Lite Tanıtımı Yapıldı

ZTE yeni modelleri için tanıtımlarını yaptı. Şirketin yeni modelleri ZTE Axon 60, Axon 60 Lite oldu.

ZTE, amiral gemisi telefon modelleri için geçtiğimiz ay tanıtım yapmıştı. ZTE Axon 60 Ultra olarak tanıtımı yapılan amiral gemisinin ardından Axon 60 serisinin daha düşük özellikli yeni modelleri tanıtıldı. Meksika’da özel olarak gerçekleştirilen tanıtım ile farklı pazarlarda iddialı olmak isteyen şirket, yeni modellerini ZTE Axon 60, Axon 60 Lite olarak duyurdu. İki modelde de aynı tasarım tercih edilirken bazı değişiklikler ile telefonlar birbirinden ayrılıyor.

ZTE Axon 60, Axon 60 Lite Özellikleri Neler?

ZTE Axon 60 ve 60 Lite modelinde üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Kare şeklindeki kamera adasıyla kullanılacak telefon, bu görünümü ile ilk bakışta iPhone modellerini andırıyor. iPhone modellerinden esinlendiği düşünülen ZTE, üç sensör ile kameralarıyla iddialı. Düz, standart bir ekrana sahip olan telefonlarda güç düğmesinin kırmızı rengine dikkat çekiliyor.

Arka kamera kurulumu dışında yeni modellerde iPhone’u akıllara getiren bir diğer özellik merkezde bulunan delikli kamera sistemi. Bu bölümü Live Island adı verdiği bir özellik ile kapatacak ZTE, böylece iPhone’larda yer alan Dynamic Island özelliğini de kopyalamış. Bu bölümde bildirimler, hatırlatıcılar ve benzer bildirimler görüntülenecek ve kamera deliği de böylece ortadan kaldırılacak.

ZTE Axon 60, Axon 60 Lite Tanıtımı Yapıldı

Axon 60 modelinde 6.72 inç Full HD+ ekran, Lite modelinde ise HD+ çözünürlüğe ve 90Hz yenileme hızına sahip 6.6 inç ekran kullanılacak. Telefonların her ikisinde de 60 MP arka kamera yer alacak. 2 MP makro sensör ile desteklenecek kameralarda Axon 60 Lite’de küçük fark var. Lite modelinde bu özelliklere ek olarak 2 MP derinlik sensörüne ve yapay zeka desteği yer alacak. Önde ise standart versiyonda 32 MP, Lite versiyonunda ise 8 MP kamera kullanılacak. Bu özelliklere ek olarak Axon 60 ve Axon 60 Lite modellerinde yer alan özellikler şöyle; Unisoc T616 ve Unisoc T606 işlemciler, 6GB RAM ve 4GB sanal RAM, 256 GB depolama alanı 22,5W şarj desteğine sahip 5.000mAh batarya ve Android 13 işletim sistemi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu