Haber

Ortaokul öğrencileri akıllı robot elektrik süpürgesi yaptı

Ortaokul öğrencileri akıllı robot elektrik süpürgesi yaptı

Markette binlerce liraya satılan robot süpürgeyi okulda kendi imkanlarıyla yaptılar.

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’da bir ortaokulda bulunan ‘Robotik Kodlama Kulübü’ öğrencileri, markette binlerce TL’ye satılan akıllı robot süpürge yaptı. Öğrencilerin yaptığı süpürge tıpkı gerçek bir robot elektrik süpürgesi gibi duvara çarpmadan ve merdivenlerden düşmeden yerdeki tozu ve kiri çekiyor.

Bolvadin ilçesinde faaliyet gösteren okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Üzüm liderliğinde 15 üyesi bulunan kulüp, kendi imkanlarıyla büyük bir başarıya imza atarak robot süpürge yaptı. Taşınabilir cihazlarla haberleşebilen elektrikli süpürge, piyasada satılan elektrikli süpürgeler gibi sensörlere ve motorlara da sahip.

Çalışma hakkında bilgi veren Üzüm, yapay zeka uygulamalarının hayata geçmesiyle birlikte yeni mesleklerin ortaya çıktığını ve bunu yakından takip ettiklerini söyledi. Yapay zekayı doğru kullanmanın en değerli yolunun kodlamayı çok iyi bilmekten geçtiğini ifade eden Üzüm, “Öğrencilerimize zaten kodlamanın mantığını öğretiyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimizle birlikte akıllı robot süpürge tasarladık. Robotumuzun önünde iki sensör var, bu sensörler robotumuzun engellere çarpmadan yön değiştirmesini sağlıyor. İçerisinde ayrıca vakum sağlayan bir mekanizma var, bu sayede yerden kiri ve tozu emebiliyor” dedi.

Robotu tasarlayan öğrenciler, cihaz hakkında bilgi verdi.

hamamozu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu