Haber

STK’ların deprem bölgesinde yardım çalışmaları sürüyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Şule Yüksel Şenler Vakfı, depremin ilk gününden itibaren bölgedeki çalışmalarına başladı. Hayat Paylaşmak Derneği ile kampanya yürüten vakıf, hazırladığı hijyen paketlerini Kahramanmaraş’ın Soysallı köyüne teslim etti.

Vakıf ayrıca bebek bezi, hijyen malzemeleri, ıslak mendil, dezenfektan ve deterjan gibi malzemelerin bulunduğu bir tırı da Hatay’a gönderdi. Ayrıca kadın, çocuk ve erkek iç giyim yardımları da deprem bölgesine ulaştırıldı.

İpek Yolu Gençlik Merkezi de deprem bölgesindeki çalışmalara destek verdi. Bir toplanma yeri olarak hizmete açılan merkez, depremzedeler için 250 kişiye barınma ve yemek hizmeti veriyor.

İnsan Derneği’nden deprem bölgesine sadece 16 tır yardım malzemesi

Sadece İnsan Derneği, profesyonel ekipleri ve gönüllüleri ile depremden etkilenen illerde yardım çalışmaları yürütmüştür.

Battaniye, su, çocuk bezi ve hijyen paketlerinden oluşan 16 tır yardım malzemesini bölgeye gönderen dernek, 20 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdı. Dernek tarafından bölgeye ulaştırılan 5 bin gıda paketi, 5 bin battaniye ve 3 bin hijyen paketi depremzedelere dağıtıldı.

Dernek, depremden etkilenen 10 ilde ekipleriyle yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Kaanlar Vakfı bölgeye 20 tır yardım ulaştırdı

Kaanlar Vakfı, bugüne kadar Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen 10 tıra ve 20 tıra sosyal yardımda bulundu. 60 kişilik hizmet grubuyla bölgede yardım faaliyetleri yürüten vakıf, 3 aşevi ile depremzedelere günde 5 bin kişiye sıcak yemek ikram ediyor.

Bölgede 3 adet lojistik deposu bulunan vakıf, tahsis ettiği 10 araç ile hizmetlerine devam ediyor.

İnsancıl Yapı Derneği, araç ve gereçleriyle arama kurtarma çalışmalarını güçlendirdi.

İnsani İnşa Derneği ilk günden itibaren depremden etkilenen bölgelerde yardım çalışmalarına başladı. 45 acil yardım ve arama kurtarma ekipleriyle bölgeye giden dernek, arama kurtarma çalışmalarına 30 araç ve ekipmanla destek verdi.

Ekipler, 300 adet soba, 20 adet yatak-çekyat, 6 bin adet battaniye, 500 adet giysi ve ayakkabı kutusu, 30 adet jeneratör, 200 adet powerbank, 7 bin 500 adet su kutusu, 2 bin adet gıda kutusu, 5 bin kilogram kuru gıda, 500 adet üretti. 600 koli çocuk bezi ve 600 koli çocuk maması, 20 koli tıbbi malzeme, 500 koli hijyenik set ve ikram depremzedelere ulaştırıldı.

Mobil mutfağı ile günde 400 kişiye sıcak yemek sağlayan dernek, ekmek fırını ile günde 18 bin ekmek dağıtıyor. Bölgeye 150 çadır ve 8 seyyar tuvalet ve duş gönderen dernek, 200 depremzedenin barınmasını da sağlıyor.

Valide İnsani Yardım Derneği bölgeye yiyecek, içecek, giyecek, battaniye, bebek eşyaları, soba ve yakacak gibi çeşitli insani yardım malzemeleri içeren 3 tır gönderdi. Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren dernek, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürütüyor.

Diyarbakır Özgür-Der şubesinde 700 depremzede kaldı

Özgür Fikir ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), 300’ü aşkın gönüllüsü ile depremin etkili olduğu illerde yardım çalışmaları yürütüyor.

Özellikle deprem bölgesinde yer alan Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adana ve Elazığ şubeleri ile Batman ve Bingöl gibi çevre illerdeki Özgür-Der şubeleri ilk saatlerden itibaren afet bölgelerinde çalışmaya başladı. Ankara, İstanbul, Bursa, Sivas, Karadeniz Ereğli, Bartın ve 40’a yakın şubeden dernek üyeleri ve gönüllüleri insani yardım malzemelerinin ulaştırılması için seferber oldu.

Dernek tarafından 10 tır kuru gıda, 12 tır un, 3 tır battaniye, 3 tır su, 1 tır bitkisel yağ, 4 bin 500 litre sıvı yağ, 1000 manto, 1000 bot, 500 tüp, 600 soba, ve bugüne kadar depremden etkilenen şehirlere yakıt ve temiz gıda yardımı yapıldı. İşi, konserve ve çerezleri dağıttı, merkez ve köylerde dağıttı.

Dernek ayrıca 110 bin ekmek, 1000 gıda paketi, 20 bin sandviç, 2,5 ton beyaz et dağıttı ve 80 bin kişiye sıcak yemek ikram etti. Bölgede 50’den fazla çadır kuran dernek, Diyarbakır Özgür-Der şubesinde 700 depremzedeyi ağırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu