Sağlık

Tedavileri Türkiye’de devam edecek olan Gazzeli hastalar uçağa binmeden önce ellerini açarak dua etti.

Gazzeitibaren Şeker mısırTürkiye’nin başkenti Kahire’ye getirilen 26 hasta, Türkiye’ye gidecek uçağa binmeden önce havalimanında ellerini açıp dua etti.

GAZZE’DEN 26 HASTA TÜRKİYE’YE GELİYOR

Türkiye, İsrail İşgal altındaki Gazze’de kanser hastası çocukların tedavisi için harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 26 hasta ve 13 refakatçinin Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınacağını duyurdu. Gazzeli Bakan Koca Şeker mısırBaşkent Kahire’ye nakledilen çocukları hastanede ziyaret etti.

Uçağa binmeden önce ellerini açtı ve dua etti

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından hasta ve yakınları Kahire’deki El Ariş Havalimanı’na getirildi. Bakan Koca o anları sosyal medya hesabından paylaştı: “Gazzeli hastaların beklediği an. Uçağımız Türkiye’ye doğru kalkmak üzere.” Notuyla paylaştı. Görüntülerde Gazzeli hastaların uçağa binmeden önce elleri açık dua ettiği görülüyor.

“TÜRKİYE HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ”

El-Ariş Havalimanı’nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, şunları söyledi: ” Şeker mısır Türkiye ve İsrail’den uygun hastalar ile işlemleri tamamlanan hastaların birlikte karara bağlanarak Refah Sınır Kapısı’ndan geçişine izin veriliyor. İsrail Sağlık Bakanı ile de yakın temas halindeyiz. Dileğimiz bu savaşın bir an önce bitmesi ve bu yardımların tedaviye ihtiyacı olan Gazzelilere ve Filistinlilere ulaştırılabilmesidir. Türkiye her türlü yardımı sağlamaya hazır. Bugün bu kadar çok hastanın gelmesi mümkün hale geldi. Bu son derece önemlidir. Bine yakın kanser ve diyaliz hastasının olduğunu biliyoruz. İletişimi güçlü tutarak mümkün olduğunca Gazze’den Türkiye’ye hasta getirmeye çalışıyoruz.

“BURADAKİ DRAM ÇOK FARKLI”

Buradaki dram çok farklı, şu ana kadar 200’e yakın hasta geldiğini biliyoruz. Ama 20 bine yakın yaralının olduğunu biliyoruz. Gelen hasta sayısı çok az. Arka planda bekleyen çok sayıda hasta var. Şeker mısır Sağlık Bakanımız az önce Mısır’dan ayrılabilen Gazzeli hasta olmadığını söyledi. İlk kez Gazzeli hastalar Mısır’dan başka bir ülkeye tedavi için gönderiliyor. Bugün bunu yaşıyoruz.

“YAPACAK ÇOK ŞEY VAR”

Mısır’a yardım amacıyla ilk kez Türkiye’den bir gemi geldi. Umarım yakın gelecekte odak noktamız bu olur. Gazze’deki güçlü uyumun ardından Refah Kapısı’na yakın bölgede erken aşamada bir sahra hastanesi kurmak istiyoruz. Yapılacak çok şey var. Yapacak çok işimiz olduğunu görüyoruz. Bu noktada ülke olarak tüm gayretimizi seferber edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

“SAHRA HASTANESİ KURMAK İSTİYORUZ”

Gazze’ye sahra hastanesi kurmak istiyoruz. Mısır’da yakın zamanda ziyaret edeceğimiz El Arish Hastanesi’nde Türk ve Mısırlı doktorların gelen hastaları birlikte değerlendirmesini istiyoruz. Bir ekip çalışması yapıldı. Refah Kapısı’ndan geçen hastaların bu hastanelerde değerlendirilerek ikinci aşamada Türkiye’ye getirilmesi için planlama yapıldı. Umarım bunu başarıyla sonuçlandırabiliriz. Teşekkür ederim.”

KANSERLİ ÇOCUKLARA OYUNCAK VERİLDİ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanser tedavilerinin hastanede devam etmesi için Gazze’den Kahire’ye nakledilen çocukları ziyaret etti. Bakan Koca, “57357 Çocuk Kanser Hastanesi”nde Gazze’den getirilen kanser hastası çocuklarla bir araya gelerek çocuklara oyuncak hediye etti. Bakan Koca, Nasser Araştırma Enstitüsü Hastanesi’nde Gazze’den getirilen yaralıları ziyaret ettikten sonra Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdülgaffar ile de ortak basın toplantısı düzenledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu